WDSD


Poll

Prinderit

(Për çfarë mendoni se kanë më shumë nevojë prindërit e një fëmije me sindromë Down?)Opinions

It is important for parents to accept as soon as possible the fact that his child has born with Down Syndrome, so he will be more likely other children. To speak in public for my girl and the Down Syndrome it has been a very important and had gave me courage to face the future without fear and with hope. As the time passes i understand that we, their parents, are the ones that form the future of our children. Kela

Personat me Sindromën Down përjetojnë një spektër shumë të gjerë emocionesh, pikërisht njësoj si gjithë pjesa tjetër e popullësisë së botës!
Si të rritur, personat me Sindromën Down mund të menaxhojnë marrëdhënie dashurore e seksuale me të rritur të tjerë, të lënë takime me ta, si dhe të martohen!
Personat me Sindromën Down kanë Sindromën Down, por nuk janë Sindromi Down!
Ndërkohë që ka tipare fizike të caktuara që janë të ngjashme te njerëzit me Sindromën Down, ata ngjajnë me anëtarët e familjeve të tyre më shumë se me njëri-tjetrin!
Edukatorët dhe kërkuesit janë ende duke zbuluar potencialin e plotë arsimor të personave me sindromin Down!
Sot personat me Sindromën Down jetojnë në shtëpi me familjarët e tyre dhe janë pjesëmarrës aktivë në aktivitete edukative, sociale, argëtuese dhe profesionale në komunitet.
Personat me Sindromën Down mund të punojnë!
Të zbulosh se një fëmijë do të jetë me aftësi të veçanta, është e vështirë për çdo prind. Një nënë shkruante në një grup mbështetës: “Unë jam shumë e frikësuar se si do të jetë jeta e fëmijës tim?” Dhe mbi 25 prindër të tjerë të grupit e inkurajuan me eksperiencat e suksesshme që ata kishin me fëmijët e tyre me Sindromën Down.
Fëmijët me Sindromën Down mësojnë më mirë në një mjedis gjithëpërfshirës!
Njerëzit me Sindromën Down janë mëse të aftë të formojnë marrëdhënie ndërpersonale me familjarët, miqtë e shokët e tyre.
Testet e inteligjencës nuk masin faktorë të tillë si krijimtaria apo shumë potenciale, aftësi apo talente të tjera që personat me Sindromën Down kanë.
Fëmijët me Sindromën Down mund të rriten shëndetshëm dhe të jetojnë jetë të shëndetshme, produktive dhe të vrapojnë nga shtëpia në punën e tyre, pikërisht siç bëjnë edhe miliona njerëz të tjerë.
wdsd